Εκδηλώσεις- Δράσεις, Νέα

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017……. Εθελοντική Αιμοδοσία…… Συμμετέχω ΔΕΝ αδιαφορώ !!!

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 και κατά τις ώρες 09.00΄ – 13.00′ , η Τ.Δ. Τρικάλων της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α. Τρικάλων) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, διοργανώνουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, εθελοντική αιμοδοσία μελών- συναδέλφων- φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που καθορίστηκε η 14η Ιουνίου κάθε έτους.

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
• να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
• να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
• να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.
Μόνο χαρίζεται !!!

Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Οι φιάλες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τις ανάγκες της Τράπεζας Αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σας περιμένουμε όλους !!!

ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ —–ΔΩΣΕ ΖΩΗ

SERVO PER AMIKECO

(Υπηρετώ δια της φιλίας)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας         ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος