Νέα

Εμπορία ανθρώπων…..STOP !!!

-Η Τοπική μας θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα της διακίνησης ανθρώπων με σκοπό την εκμετάλλευση, που προσβάλει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και  αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναγάγοντας τον άνθρωπο σε αντικείμενο εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος,  συνδιοργάνωσε με το  Δήμο Τρικκαίων  και με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας , και σε συνεργασία με την οργάνωση  Α21, την Πέμπτη 3 Μαΐου και ώρα 19.00 , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Τρικκαίων  ημερίδα για την «ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

-Η ανωτέρω εκδήλωση τελούσε  υπό την υποστήριξη του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

-Ομιλητές ήταν  η  Διευθύντρια της οργάνωσης Α21 κ. Μαρίνα Ντονοπούλου με την ομάδα της  και ο Εκπρόσωπος του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών  κ.  Άρης Καρδασιλάρης.

Στην ομιλία τους τόνισαν ότι η  σωματεμπορία (human trafficking) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων, κυρίως για τους σκοπούς της καταναγκαστικής εργασίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Είναι ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία.

Μας ενημέρωσαν ότι  Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, όχι μόνο δεν εξαιρείται από τον χάρτη του trafficking αλλά είναι χώρα διέλευσης και προορισμού των θυμάτων, αφού αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Αχιλλέας Μπέγας, ο κ. Γενικός Περιφερειακός  Αστυνομικός  Διευθυντής  Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, η  Αντιδήμαρχος Δημοσίων  Σχέσεων του Δ. Τρικκαίων κ. Σοφία Αλεστά, ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε Θέματα Υγείας κ. Γεώργιος  Τσίγκας και η Κοινωνιολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας κ. Ευτυχία Ασλάνογλου.

Επίσης, την ανωτέρω εκδήλωσή μας, τίμησαν μες την παρουσία τους, ο κ. Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων Α/Δ΄ Γεώργιος  Σπηλιόπουλος, κ. Β΄ Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων Α/Υ΄  Στυλιανός Μπιλιάλης,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Αναγνώστου  Ιωάννης με πολλά μέλη του Δ.Σ. της Ενώσεως, ο Πρόεδρος της Τοπικής  Διοίκησης  Καρδίτσας κ. Ζαρχανής  Γεώργιος και μέλη, ο Υπεύθυνος Ιερέας της Ι.Μητρόπολης για τα Σώματα Ασφαλείας Πάτερ Καραμίντζιος  Ευάγγελος, Αντιδήμαρχοι του Δ. Τρικκαίων, Δημοτικοί σύμβουλοι, Περιφερειακοί  Σύμβουλοι, Αξιωματικοί  της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Τρικάλων, αντιπροσωπεία  από τη Σχολή  Μονίμων Υπαξιωματικών,  πληθώρα μελών μας, συναδέλφων, πολιτών  και φίλων μας, τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς.

-Η Τοπική μας με τις δράσεις της πιστεύει ότι συμβάλλει στην προώθηση των βασικών Αρχών που διέπουν την Ένωση μας, με τρόπο ώστε να γίνουν γνωστές στο σύνολο των μελών μας (εν ενεργεία και εν αποστρατεία), στους νέους αστυνομικούς, στους πολίτες, στους Φορείς, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

-Πιστή στα ιδεώδη της φιλίας, της φιλοξενίας, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ενότητας, της παγκοσμιότητας και του εθελοντισμού θα συνεχίσει μέσο των δράσεων της να συμβάλει σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ των μελών της, αλλά και στην ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα Αστυνομικού.

Με  εκτίμηση

SERVO   PER   AMIKECO

( υπηρετώ  δια  της  φιλίας )

 Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας        ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος