Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Αγαπητοί φίλοι,
η ημέρα διεξαγωγής των εργασιών της 12ης Φιλικής Συνάντησης μας (Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 ), τυγχάνει Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities), η οποία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία (Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες).

Το Δ.Σ. της Τοπικής μας, παρακαλεί τις Τοπικές Διοικήσεις Δ.Ε.Α. που θα συμμετάσχουν στην 12η Φιλική Συνάντησή μας (2-4 Δεκεμβρίου 2016), όπως αντί αναμνηστικού δώρου, σε περίπτωση που επιθυμούν, να προσφέρουν χρηματικό ποσό που θα διατεθεί στο «Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων», δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο έμπρακτα την αγάπη μας για αυτά τα παιδιά. Το συγκεντρωθέν χρηματικό ποσό θα παραδοθεί στον Διευθυντή του ανωτέρω σχολείου, στο Επίσημο δείπνο – Βραδιά Φιλίας (Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016), που θα λάβει χώρα η τελετή λήξης των εργασιών της 12ης Φιλικής Συνάντησής μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
SERVO PER AMIKECO
( υπηρετώ δια της φιλίας )

Ο Πρόεδρος                                O Γενικός Γραμματέας
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κων/νος               ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέα

poster