Εκδηλώσεις- Δράσεις, Νέα, Φωτογραφίες

65o ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΡΑ

Η Ελληνική αποστολή στο 65ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Διττό ρόλο είχε η αποστολή του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος στο 65 ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών που διεξήχθη στην πόλη Lloret de Mar, Costa Brava στην Ισπανία. Αφενός να συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου και αφετέρου να αποκομίσει την σχετική εμπειρία και τεχνογνωσία με αφορμή την διοργάνωση του 66ου Παγκοσμίου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2023.

Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βλάσιο ΒΑΛΑΤΣΟ, που ήταν και ο υπεύθυνος της αποστολής, τον πρώην Αν.Παγκόσμιο Γεν.Γραμματέα κ. Ιωάννη ΠΑΝΟΥΣΗ (Παρατηρητής), τον υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Αχιλλέα ΜΠΕΓΑ (Εκπρόσωπος), τον Ταμία κ. Αχιλλευ-Βαλάντη ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ, τον Αν.Ταμία και μέλος της SCC του ΙΕΒ κ. Χρήστο ΠΑΡΓΙΝΟ (παρατηρητής), το μέλος κ. Χρήστο ΚΟΝΤΑΚΟ, τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων κ. Αλέξανδρο ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ, το μέλος της Τοπικής Διοίκησης Πειραιώς και Νήσων κ. Ηλία ΤζΕΦΕΡΑΚΟ και τέλος το μέλος της Τοπικής Διοίκησης Καβάλας κ. Χρήστο KΑΝΤΖΙΔΗ.

Κατά την πρώτη ημέρα εργασιών του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι εκθέσεις των μελών του ΙΕΒ με αναφορά και στα δυο προηγούμενα έτη καθώς το Παγκόσμιο Συνέδριο είχε αναβληθεί λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης (Covid-19). Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα κατέχει εξέχουσες θέσεις σε δραστηριότητες- μέλη- σεμινάρια ανά τον κόσμο. Eπίσης, το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα διακρίθηκε τεχνολογικά και του αποδόθηκε το βραβείο ΙPA Technology Innovation Awards.

Το ίδιο απόγευμα ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των μελών των αποστολών ενώ παρουσιάστηκαν σε προωθητικά σταντ τοπικά προϊόντα από κάποιες από τις συμμετέχουσες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η Ελληνική «γωνιά» κέρδισε τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων με την πλούσια παρουσίαση των παραδοσιακών προϊόντων, δίνοντας σε όλους μια δυνατή γεύση από την Ελλάδα. Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκε έκθεση με συλλεκτικά αντικείμενα απο την Ισπανική Αστυνομία και τις Αστυνομίες ανά τον κόσμο.

Παρουσιάστηκε επίσης, διαδραστικό ηλεκτρονικό σύστημα εικονικής πραγματικότητας αστυνομικής φύσεως με θέμα την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων μέσω σεναρίων και σκοποβολής.

Την δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των Εθνικών Τμημάτων μεταξύ των οποίων και αυτή του Γερμανικού τμήματος και που αφορούσε στην αλλαγή του λογοτύπου της Ενώσεως με νέα σχεδιαστικά πρότυπα το οποίο και υπερψηφίστηκε. Στην συνέχεια το λόγο είχε το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα με αντικείμενο την παρουσίαση του επερχόμενου Παγκόσμιου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2023. Οι εκπρόσωποι μας έκαναν μια άρτια παρουσίαση που αφορούσε στο πλήρες πρόγραμμα και στις επιμέρους λεπτομέρειες για την διοργάνωση του του Συνεδρίου. Η παρουσίαση έτυχε πλήρους αποδοχής ενώ πλέον απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας ημέρας των εργασιών, παρουσιάστηκαν διάφορες προτάσεις των Εθνικών Τμημάτων ως επί το πλείστον σε σχέση με την ανάληψη διαφόρων διοργανώσεων στο μέλλον. Αποφασίστηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο για το 2024 να διεξαχθεί στην πόλη των Σκοπίων ενώ για το 2025 αποφασίστηκε να λάβει χώρα στην Πολωνία. Οι επόμενοι αγώνες ΙΡΑ GAMES στο Brasov της Ρουμανίας το 2024 και στο Wroclaw της Πολωνίας το 2026. Την πλέον συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η παράδοση της σημαίας της Διεθνούς ενώσεως Αστυνομικών στην Ελληνική αντιπροσωπεία κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου, από το ΙΕΒ και την ΙΡΑ Ισπανίας.

Η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιτυχημένη διεξαγωγή του επερχόμενου Παγκοσμίου Συνεδρίου στην Αθήνα θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα αρχομένης από την επόμενη κιόλας ημέρα της επιστροφής.

Η στήριξη και η εμπιστοσύνη όλων σας μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε άοκνα για το καλύτερο της Ενώσεως μας, και των μελών μας κατ΄επέκταση.

Σας ευχαριστούμε όλους κ όλες !!!

S E R V O P E R A M I K E C O

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΛΑΤΣΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ