Νέα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.

Το έτος 2016 πλησιάζει στο τέλος της και θα ήθελα να μεταφέρω σε εσάς και τις οικογένειές σας, εξ ονόματος του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου (ΙΕΒ) και  εμένα, τις καλύτερες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα και το Νέο Έτος 2017.

Το 2016 χαρακτηρίστηκε από την οικονομική κρίση που έπληξε πολλές χώρες, χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως παιδιά, πεθαίνουν κάθε μέρα από πολέμους, από τη φτώχεια και την πείνα και πολλοί άλλοι υποφέρουν και προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Ως εκ τούτου, είναι ικανοποιητικό να παρατηρήσετε ότι οι βασικές ιδέες για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των αστυνομικών σε όλες τις χώρες, όπως εισήχθη το 1950 από τον ιδρυτή της Ένωσής μας, Arthur Troop, είναι ακόμα πολύ ζωντανές μέσα στην οικογένεια της ΔΕΑ. Το βαθύ νόημα της φιλίας είναι να αγαπάμε και να υπηρετούμε ο ένας τον άλλον. Φαίνεται ότι παρά την διαφωνία μεταξύ όλων των λαών και των κρατών, εξακολουθεί να υπάρχει χώρος για τη φιλία πέρα από τα σύνορα.

Σήμερα βιώνουμε μια κατάσταση όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ένωσή μας. Έχουμε μια ευκαιρία όχι μόνο για την αύξηση του αριθμό των μελών μας, αλλά και του αριθμό των τμημάτων. Η ΔΕΑ είναι διεθνής οργανισμός και είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τις ιδέες μας γνωστές και αποδεκτές σε όλο τον κόσμο.

Σας ευχαριστώ όλους για την μέχρι σήμερα εμπιστοσύνη σας, για τις επιστολές σας και τα email σας με τις ευχές σας, καθώς και για το πρόβλημα της υγείας μου, που πηγαίνει καλά. Όλα αυτά με κάνουν να νιώθω ευτυχισμένος και ισχυρός και μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω να υπηρετώ τα πολύ σημαντικά και δύσκολα καθήκοντα τα οποία μου έχουν ανατεθεί.

 

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και μια ευημερούσα, υγιή, ελπιδοφόρα και Ευτυχισμένη Νέα Χρονιά.

Είθε το 2017 να φέρει σε όλους μας αυτό που ελπίζουμε και περιμένουμε για εμάς και τους αγαπημένους μας.

Georgios KATSAROPOULOS

Secretary General of International Executive Board
International Police Association (IPA)