Εκδηλώσεις- Δράσεις, Νέα, Φωτογραφίες

Τρίκαλα- 6η Πανθεσσαλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών !!!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

– Η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων (Ι.Ρ.Α. Τρικάλων) της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών, διοργάνωσε το Σαββάτο 15 Ιουνίου 2019, την 6η Πανθεσσαλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων Θεσσαλίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

-Η Πανθεσσαλική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον»- Αίθουσα «ΑΙΓΛΗ»- από τις ώρες 18.00΄ έως και 21.00΄ παρουσία των:

  • Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ Νεκτάριου Επιτίμου μέλους του Εθνικού Τμήματος,
  • Προέδρου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ Ιωάννη,
  • Προέδρου της Τ.Δ. Καρδίτσας κ. ΖΑΡΧΑΝΗ Γεωργίου με μέλη του Δ.Σ. του,
  • Προέδρου της Τ.Δ. Λάρισας κ. ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ Αχιλλέα με μέλη του Δ.Σ. του και
  • Προέδρου της Τ.Δ. Αττικής κ ΒΑΛΑΤΣΟΥ Βλάσιου με μέλη του Δ.Σ. του.
  • Η Τ.Δ. Μαγνησίας συμμετείχε διαδικτυακά λόγω ανυπέρβλητου εκτάκτου υπηρεσιακού κωλύματος.
  • Επίσης, χαιρετισμό απέστειλε διαδικτυακά ο Ταμίας του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου, κ. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Μανόλης.

 -Κατά την 6η Πανθεσσαλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων Θεσσαλίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω θέματα:

 1ο Θέμα: Η UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) έχουν ορίσει την 18η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς- 18 Απριλίου κάθε έτους λοιπόν, από κοινού και οι τέσσερις (4) Τοπικές Διοικήσεις της Θεσσαλίας θα διοργανώνουν μια εκδρομή σε ένα πολιτιστικό μνημείο το οποίο κάθε χρόνο θα είναι σε διαφορετικό Νομό της Θεσσαλίας. Την ευθύνη της οργάνωσης, θα την έχει η Τοπική στο μέρος της οποίας θα αποφασισθεί να γίνει η εκδήλωση (Τ.Δ. Τρικάλων).

2ο Θέμα: Μια κοινή δράση που θα υποστηρίζουμε όλοι δυναμικά την οποία θα προβάλουμε, με επίσκεψη και ενημέρωση στους ανώτερους πολιτειακούς Φορείς- Περιφέρεια κ.τ.λ., μπορεί να είναι φιλανθρωπικό τουρνουά που θα στοχεύει στην ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων ή κάτι που θα έχει σχέση με προσφορά στην Τοπική Κοινωνία (Τ.Δ. Καρδίτσας).

3ο Θέμα: Πραγματοποίηση κοινής εκδρομής στο εξωτερικό (Τ.Δ. Λάρισας).

4ο Θέμα: Πραγματοποίηση τουρνουά σκάκι κάθε χρόνο και σε άλλη πόλη της Θεσσαλίας (Τ.Δ. Λάρισας).

-Επίσης, συζητήθηκαν και έγινε ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:

1o Θέμα: Συμμετοχή εκπροσώπων από τις Τοπικές Διοικήσεις σε αποστολές- εκπροσωπήσεις στο Εξωτερικό (Τ.Δ. Τρικάλων).

2o Θέμα: Τρόποι ενίσχυσης Τοπικών Διοικήσεων (Τ.Δ. Τρικάλων).

3o Θέμα: Τουρισμός- Δράσεις Ι.Ρ.Α.- Διοργάνωση δράσης σε Παγκόσμιο επίπεδο. (Τ.Δ. Τρικάλων).

4o Θέμα: ΙΡΑ & Ταμείο Ε.Α.Α.Π.Λ. Έγινε ενημέρωση από τον Γ. Γραμματέα του Ταμείου κ. ΑΡΖΙΜΑΝΟΓΛΟΥ Μιχαήλ.

-Μετά το πέρας της συνάντησής μας, περπατώντας κεντρικά στην πόλη των Τρικάλων & στην Παλιά Πόλη (Βαρούσι), καταλήξαμε στο Φρούριο Τρικάλων όπου και παρατέθηκε Δείπνο στο Εστιατόριο του Πολυχώρου του Βυζαντινού Κάστρου της πόλης των Τρικάλων, όπου και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών, παρουσία του εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. ΜΠΑΡΔΑ Ντίνου, των κ.κ. Α΄ & Β΄ Υποδ/ντών της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων, Α/Δ΄ Στεργίου ΝΙΝΤΟΥ και Α/Δ΄ Στυλιανού ΜΠΙΛΙΑΛΗ αντίστοιχα, του εκπροσώπου της Ένωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας κ. Ιωάννη ΤΣΙΩΛΗ και του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ιωάννη.

Η παραπάνω εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, κ. Χρήστο ΜΙΧΑΛΑΚΗ, που για μια ακόμη φορά στέκεται αρωγός των προσπαθειών μας.

Σας ευχαριστούμε όλους, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας !!!

SERVO PER AMIKECO

(Υπηρετώ δια της φιλίας)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας      ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος