Εκδηλώσεις- Δράσεις, Νέα

Συμμετοχή σε συνέδριο: “ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”.

Παρόν δηλώνει η Τοπική μας, σε δρώμενα που έχουν στο επίκεντρο την Κοινωνία, τον Εθελοντισμό, την Αλληλεγγύη …… προάγοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού που αποτελεί αναπόσπαστο & ενεργό “κομμάτι ” της Ελληνικής Κοινωνίας.

Την Τοπική μας εκπροσώπησε στο εν θέματι Συνέδριο που έλαβε χώρα 24 & 25 Νοεμβρίου 2017 στα Τρίκαλα, ο Πρόεδρος της Τοπικής μας κ. ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας, παρουσιάζοντας την “μεγάλη” οικογένεια της Ι.Ρ.Α., καθώς και τις δράσεις μας ως Τοπική Διοίκηση, σε μια προσπάθεια γνωριμίας και αποτύπωσης του κοινωνικού χάρτη των Τρικάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας απέσπασε τα ευμενή σχόλια για τον αριθμό και την ποιότητα των δράσεών της !!!

Συνεχίζουμε δυναμικά……..

https://www.facebook.com/thelo.com.gr?pnref=story

 

Αναδημοσίευση από http://pylinews.gr/

Το “ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ”, “γεννήθηκε” μέσα από το Συνέδριο για την αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη

Thelw19 συνεδριακές ώρες, 7 θεματικά στρογγυλά τραπέζια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής με 35 ομιλητές, μια Περιφερειακή Ενότητα και 4 Δήμοι με τους Εκπροσώπους τους, 6 Αιγίδες Αυτοδιοικητικών Φορέων, 47 Σύλλογοι που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους και συνολικά 320 άτομα που παρέστησαν ή παρακολούθησαν θεματικές εκδηλώσεις.Αυτός είναι ο συνολικός απολογισμός του διήμερου Συνεδρίου που συνδιοργάνωσε ο Αστικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος «ΘΕΛΩ» και το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ) στις 24 και 25 Νοεμβρίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων και το ξεκίνημα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Ένα συνέδριο που είχε σκοπό την καταγραφή, την αποτύπωση και την ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων.  Κατά τη διάρκειά του αποτυπώθηκαν οι κοινωνικές ανάγκες ολιστικά και συνολικά μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων από όλες τις κοινωνικές συλλογικότητες και φορείς του Νομού που συμμετείχαν.

Τρίπτυχο για την αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη των Τρικάλων

Το συνέδριο βασίστηκε στο τρίπτυχο Τρίκαλα-Αγάπη-Αρωγή-Αλληλεγγύη και είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου φορέων – συλλόγων – οργανισμών – επιχειρήσεων κι ενεργών πολιτών για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ελπίδας, μέσα από ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες με έμφαση κυρίως στην υποστήριξη των πιο ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων των συνανθρώπων μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Το συνέδριο στόχευε  επίσης στην εγρήγορση, στην κινητοποίηση και την αφύπνιση της κοινωνίας των ενεργών πολιτών.

“Διάλογος με την Κοινωνία”

Φορείς του Νομού Τρικάλων, Αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί και κοινωνικοί και  κοινωνικές συλλογικότητες, παρουσίασαν τα προβλήματά τους, τα κατέγραψαν και κατέθεσαν προτάσεις χωρίς πνεύμα αντιπαράθεσης, ώστε να μπορέσουν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και να συμβάλουν στην αποτύπωση ενός κοινωνικού χάρτη που θα αποτελέσει οδηγό και «πυξίδα» δράσεων και συνεργειών στο μέλλον.

Οι εργασίες του Συνεδρίου

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου καταγράφηκαν και παρουσιάστηκαν οι ενότητες «Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική», «ΑμΕΑ και τοπική κοινωνία», «Υγεία και τοπική κοινωνία», «Εκπαίδευση και τοπική κοινωνία», «Κοινωνική συμπεριφορά και επίδραση στον κοινωνικό ιστό» και «Η δύναμη της ένωσης των πολλών, η διάδραση και οι συνέργειες μεταξύ των τοπικών φορέων», ενώ τοποθετήθηκαν η Πρόεδρος του «Θέλω» Κορίνα Λιούτα και μια πλειάδα επιστημόνων κι ερευνητών καθώς κι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου το λόγο πήραν εκπρόσωποι Φορέων, Κοινωνικών Συλλογικοτήτων κι Ενεργοί Πολίτες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους τις οποίες θα επεξεργαστούν επιστημονικούς φορείς που θα παρουσιαστούν σε επόμενη ημερίδα.

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Τρικάλων

Την επίσημη έναρξη του Δικτύου Κοινωνικής Ενημέρωσης εξήγγειλε η Πρόεδρος του Θέλω κα Κορίνα Λιούτα η οποία παρουσίασε την ιδέα αυτού του πρωτότυπου κοινωνικού εγχειρήματος σε επίπεδο Νομού στη Χώρα μας. Μια πρωτοβουλία που εχει σαν σκοπό να ρίξει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοικητικών φορέων – εκκλησίας – συλλόγων – επιχειρήσεων και ενεργών πολιτών με στόχο την επίλυση ή άμβλυνση των προβλημάτων κυρίως σε ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού του Νομού Τρικάλων.

Την συντονιστική επιτροπή του Δικτύου αρχικά θα έχουν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου οι οποία και θα επεξεργαστεί κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας για την πλήρη διαφάνεια στη λειτουργία του. Σχετικά με την αποτύπωση του Κοινωνικού Χάρτη θα συνεχιστεί η συμπλήρωση των στοιχείων των συλλόγων ηλεκτρονικά έως τις 15 Δεκεμβρίου, που αποτελεί και προϋπόθεση εγγραφής των συλλόγων στις δράσεις του Δικτύου που αφορά ολόκληρο το Νομό Τρικάλων.