Εκδηλώσεις- Δράσεις, Νέα, Φωτογραφίες

« Πρεσβευτές της Ελλάδας»

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ

5 Νοεμβρίου 2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Οι Τοπικές Διοικήσεις Τρικάλων και Καρδίτσας, με τα χορευτικά τους τμήματα, συνοδευόμενα από αντίστοιχο τμήμα του Κέντρου Χορού «Τρίκκη», αποδείχθηκαν άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας και της παράδοσης της, κατά το πρόσφατο οδοιπορικό μας στη Σερβία και συγκεκριμένα στις πόλεις Βράνιε, Βελιγράδι, Σουμπότιτσα και Νις.
Σε συνεργασία με την τοπική διοίκηση Subotica του Σερβικού Εθνικού Τμήματος ΙΡΑ, διοργανώθηκαν στην ομώνυμη πόλη δύο υπέροχες ελληνικές βραδιές, τις οποίες παρακολούθησε πλήθος ανθρώπων. Σ’ αυτές τις βραδιές οι φίλοι μας στη Σερβία είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ελληνική μουσική, ζωντανά από εξαμελή ορχήστρα, να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς μας χορούς και να απολαύσουν χαρακτηριστικές ελληνικές γεύσεις που πρόσφεραν οι τοπικές μας διοικήσεις, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Με την αμέριστη υποστήριξη του Κέντρου Χορού «Τρίκκη» και ιδιαίτερα του χοροδιδασκάλου Βασίλη ΓΑΛΑΝΗ, παρουσιάστηκαν χοροί από πολλές περιοχές της χώρας μας και μάλιστα με τους χορευτές να φορούν τις κατά τόπους παραδοσιακές ενδυμασίες. Το αποτέλεσμα ήταν άψογο και κέρδισε τις εντυπώσεις, ξεσηκώνοντας τους Σέρβους, οι οποίοι δεν άργησαν να ακολουθήσουν το χορό και ως ήταν φυσικό επακόλουθο, οι δύο βραδιές τελείωσαν αργά το βράδυ με Έλληνες και Σέρβους να γίνονται μια μεγάλη χορευτική παρέα.
Η άριστη σχέση και συνεργασία των Τοπικών μας Διοικήσεων με την Τοπική Διοίκηση Subotica πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες αξέχαστες στιγμές αφού, εκτός από τις «ελληνικές βραδιές» το πρόγραμμα του ταξιδιού περιλάμβανε πολλές ξεναγήσεις και δυνατές συγκινήσεις όπως, στο μεγαλύτερο οινοποιείο της περιοχής, στο ιστορικότερο, μεγαλύτερο και ομορφότερο Δημαρχείο των Βαλκανίων, το πολύ όμορφο ζωολογικό πάρκο και στην πρόσφατα ανακαινισμένη Συναγωγή, που είναι η Τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως. Κορυφαία στιγμή των επισκέψεων μας ήταν εκείνη στο καταπληκτικό IPA House της Subotica, που βρίσκεται σε πανέμορφη τοποθεσία και αξίζει να αποτελεί προορισμό για κάθε μέλος της ΙΡΑ, που αρέσκεται να ταξιδεύει.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Σέρβικου Εθνικού Τμήματος ΙΡΑ, κ. Nebojša Pantelić και ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Τμήματος και πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Novi Sad, κ. Milorad Petković, οι οποίοι ενθουσιασμένοι πιάστηκαν στο χορό και διασκέδασαν μαζί μας. Ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Subotica κ. Aleksandar Rajnovic, που είναι ταυτόχρονα αντιπρόεδρος του Εθνικού Τμήματος Σερβίας, με τους συνεργάτες του εξασφάλισαν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την αποστολή μας και μας ευχαρίστησαν για την παρουσία μας. Απευθυνόμενοι στους υπεύθυνους των δύο Τοπικών Διοικήσεων, κ.κ. Γιώργο ΖΑΡΧΑΝΗ και Ιωάννη ΦΛΟΚΑ, τόνισαν ότι η συγκεκριμένες εκδηλώσεις ήταν μια διαφήμιση για την Ελλάδα και το ελληνικό τμήμα της ΙΡΑ και απεύθυναν ήδη πρόσκληση για επανάληψη της διοργάνωσης «ελληνικών βραδιών» τον επόμενο Σεπτέμβρη.
Πρώτη στάση της, αποτελούμενης από 49 άτομα, αποστολής μας ήταν η πόλη Vranje, όπου έγινε δεκτή με τιμές από τη δημοτική Αρχή και τους συναδέλφους της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη των Τρικάλων είναι αδελφοποιημένες πόλεις με την Vranje και γι’ αυτό το λόγο συμμετείχε στην εκδρομή μας ως εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων ο Αντιδήμαρχος, κ. Ηλίας ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, κομίζοντας ευχές και δώρα στους Σέρβους αδελφούς. Κατά την επιστροφή, η αποστολή διανυκτέρευσε στην πόλη Niš, με την Τοπική Διοίκηση φυσικά να μας υποδέχεται με πολύ αγάπη, αφού είναι εδώ και κάποιους μήνες αδελφοποιημένη με την τοπική διοίκηση Καρδίτσας.
Κλείνοντας, οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις εταιρείες που με τα προϊόντα τους μας έδωσαν τη δυνατότητα να αναδείξουμε τις ελληνικές γεύσεις, κερνώντας όλους τους παρευρισκόμενους με τοπικά προϊόντα, τα οποία εντυπωσίασαν ευχάριστα. Αυτά ήταν το βραβευμένο νερό «ΘΕΟΝΗ», χωριάτικα λουκάνικα «ΨΑΡΡΗΣ», το οινοποιείο του κ. ΤΣΙΝΑ με το πολυταξιδεμένο κρασί και τσίπουρο «ΜΕΤΕΩΡΟ», τις ιδιαίτερες γεύσεις από το ΚΔΑΠ του κ. ΓΕΩΡΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και τον παραδοσιακό χαλβά «ΜΠΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΣ».

‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’