Εκδηλώσεις- Δράσεις

ΠΑΜΕ…… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2017 !!! Παράδοση βιβλίων σε Φορείς.

Παραδόθηκε σήμερα (9-2-2017) το εξαιρετικό βιβλίο “ΠΑΜΕ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2017”, που μας απέστειλε η I.P.A. Θεσσαλονίκης, στους πλέον αρμόδιους Φορείς της πόλης μας !!! Συγκεκριμένα, παραδόθηκε ένα (1) αντίτυπο του ανωτέρω βιβλίου στην Διευθύντρια της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Βάσω ΚΑΚΛΑ και ένα (1) αντίτυπο του 2016 στην Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων κ. Ευθυμία ΛΕΒΕΝΤΗ.

Παράλληλα, συζητήθηκε και μία μελλοντική δράση της Τοπικής μας στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και ζητήθηκε η υποστήριξή τους. Η δράση μας θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα προβάλλει για μία ακόμη φορά τόσο το κοινωνικό πρόσωπό της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, όσο και της Αστυνομίας γενικότερα… η Τ.Δ. Τρικάλων και έχει και μπορεί να προβάλλει αυτό το κοινωνικό πρόσωπο……. ενα πρόσωπο αληθινό !!!

Να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας, για μία ακόμη φορά στην I.P.A. Θεσσαλονίκης που επιμελήθηκε την εκδοσής του ανωτέρω βιβλίου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΠΑΜΕ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2017” ???

Το βιβλίο «ΠΑΜΕ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2017» από τους κκ Μιχαλούλη Σπύρο και Παυλάκο Νίκο αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση της σειράς των επιτυχημένων βιβλίων «ΠΑΜΕ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» (2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016), τα οποία βοηθούν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και γονείς στην επιλογή των σπουδών τους. Για 12η συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το «ΠΑΜΕ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2017» αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια αναλυτικής παρουσίασης όλων των τμημάτων του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ και σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Το βιβλίο – οδηγός σπουδών απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, σε φοιτητές, σε γονείς αλλά και καθηγητές που επιθυμούν να βοηθήσουν τους νέους, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης και των οικονομικών, είναι κάτοχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός» του τμήματος Φ.Π.Ψ. Αθηνών και έρευνές τους δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΤΑ ΝΕΑ» «ΤΟ ΒΗΜΑ», κ.ά.).

Ο στόχος του βιβλίου είναι διπλός:

    • Οι μαθητές και οι γονείς τους να αποκτήσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για το ακριβές αντικείμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε μαθητής θα είναι σε θέση να κάνει ορθή ιεράρχηση των τμημάτων κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.
    • Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί να δείξουν στους μαθητές τους ότι βρίσκονται κοντά τους προσφέροντάς τους τον πιο αναλυτικό οδηγό σπουδών με πλήρεις και έγκυρες πληροφορίες για τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Θεματολογία:
Στο βιβλίο παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με:

  • Τα ανανεωμένα προγράμματα σπουδών των τμημάτων
  • Ενδεικτικά μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε τμήμα
  • Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν τα τμήματα
  • Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων
  • Στοιχεία για τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ
  • Πίνακες Στατιστικών (με βάσεις , θέσεις εισακτέων, προτιμήσεις υποψηφίων κ.ά.)
  • Αναλυτικοί πίνακες με βάσεις και θέσεις όλων των ειδικών κατηγοριών
  • Ειδικές κατηγορίες υποψηφίων
  • Επαγγελματικά Λύκεια

ΝΕΑ!

  • Εναλλακτικές Καριέρες
  • Η νέα κατανομή των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης
  • Οι αλλαγές στις Στρατιωτικές Σχολές
  • Μετονομασίες Τμημάτων
  • Νέες Αντιστοιχίες για τις Μετεγγραφές

Στο ΠΑΜΕ… ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2017 περιέχονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο βιβλίο του 2016. Υπάρχουν αλλαγές και νέα στοιχεία στα επαγγελματικά δικαιώματα διαφόρων τμημάτων, στο πρόγραμμα σπουδών τους, καθώς και στα μεταπτυχιακά που προσφέρουν διάφορα τμήματα. Σε συνέχεια της περσινής μας προσπάθειας, προσθέσαμε νέες έρευνες σε σχέση με σχολές που εμφανίζουν υψηλή ζήτηση από τους υποψηφίους. Οι έρευνες αυτές έχουν διεξαχθεί από την εταιρεία μας και παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν στις συνθήκες της αγοράς εργασίας για επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα με τις σχολές αυτές.