Εκδηλώσεις- Δράσεις, Νέα

Η Ι.Ρ.Α. Τρικάλων στηρίζει την προσπάθεια της Δ.Α. Τρικάλων, για ενίσχυσης του “ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”- Στηρίξτε όλοι αυτά τα παιδιά !!!

Κατόπιν εγγράφου του κ. Προέδρου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προς τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα από το οποίο μεταφέρετε η αγωνία του οργανισμού, καθώς βρίσκεται μπροστά σε μία πρωτοφανή κρίση στην ιστορία των 22 δράσης του, διότι το καλοκαίρι παρά τις προσπάθειες τους να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα είδη για τα παιδιά που εκπροσωπούν, η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη με αποτέλεσμα να βρεθεί ο οργανισμός με άδεια ράφια και ελλείψεις ακόμα και σε προϊόντα τα οποία εδώ και χρόνια υπήρχαν σε αφθονία, υπήρξε η άμεση ανταπόκριση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προς όλες τις Υπηρεσίες του, προκειμένου το προσωπικό τους να στηρίξει  τον ανωτέρω οργανισμό, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την κοινωνική ευαισθησία του. Ανάλογη προσπάθεια για τον Νομό μας, καταβάλλει και η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων μέσω του προσωπικού της.

Να θυμίσουμε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δραστηριοποιείται πανελλαδικά, λειτουργώντας 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, παρέχοντας υπηρεσίες για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα που έχουν ανάγκη βοήθειας. Προς τον σκοπό αυτό αναπτύσσει δράσεις πρόληψης για όλα τα παιδιά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα βίας και περιστατικά εξαφάνισης, περιπτώσεως δε συντρεχούσης, τους παρέχει ιατρικές και προληπτικές εξετάσεις. Παρεμβαίνει για παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, παιδιά που εξαφανίζονται, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας και για τη θεραπεία των παιδιών που είναι θύματα κάθε μορφής βίας. Σήμερα έχει την άμεση ευθύνη ανατροφής 353 παιδιών τα οποία μεγαλώνουν στα 14 σπίτια του οργανισμού αλλά και για άλλα 13.728 παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε είδη διατροφής και προϊόντα υγιεινής.

Η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων (Ι.Ρ.Α.) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, η οποία έχει δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο τόσο σε Τοπικό όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο, δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων για στήριξη του «Χαμόγελου του παιδιού».

Η Ι.Ρ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ & ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ- ΦΟΡΕΙΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ- ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ.

Με την ελπίδα πως θα μπορέσετε να στηρίξετε τις προσπάθειες μας για αυτά τα παιδιά, σας παραθέτουμε τις βασικότερες ελλείψεις του Οργανισμού:

  • Ζυμαρικά
  • Γάλα
  • Λάδι
  • Όσπρια
  • Αλεύρι
  • Σάλτσα ντομάτας
  • Είδη πρωινού (μέλι, κακάο, φρυγανιές, μπισκότα, δημητριακά, κρουασάν……)
  • Αλάτι, ξύδι
  • Βρεφικές κρέμες
  • Βρεφικό γάλα
  • Έιδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες συγκάματος, σαμπουάν, αφρόλουτρα….)
  • Προϊόντα καθαρισμού (Καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων & πιάτων, χλωρίνη….)
  • Χαρτικά (Χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες).

Τα προσφερόμενα είδη θα συγκεντρωθούν- παραδοθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Τρικάλων (Γιαννιτσών & Φαρμάκη), τις πρωινές ώρες της 20 Σεπτεμβρίου 2017 και για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε τόσο στα μέλη του Δ.Σ. της Ι.Ρ.Α. Τρικάλων αλλά και στην Δ/νση Αστυν. Τρικάλων/ Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης- τηλ.  2431063004.

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.-

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

SERVO  PER  AMIKECO

(Υπηρετώ δια της φιλίας)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

           ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας             ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος

      6974455421                                          6955470262