Εκδηλώσεις- Δράσεις, Νέα, Φωτογραφίες

Γνωρίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά μας……γνωρίζοντας τον τόπο μας!!!

Η Τοπική μας πραγματοποίησε σήμερα 24 Μαρτίου, επίσκεψη, εκκλησιασμό και ξενάγηση στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων. Μας υποδέχτηκε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος, ο οποίος μας μίλησε για την ιστορία της Μονής και ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο της. Η Ιερά Μονή Βαρλαάμ, είναι αντρικό μοναστήρι στην κορυφή απότομου βράχου. Είναι ένα από τα έξι που συνεχίζουν να είναι ενεργά. Τα Μετέωρα ορίστηκαν το 1988 από την UNESCO, ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Έχουν να αναδείξουν μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους και ταυτόχρονα μια ιστορία η οποία ξεκινάει από τον 11ο αιώνα και συνεχίζει μέχρι σήμερα, διατηρώντας μοναδικά κειμήλια ιστορικού, θρησκευτικού, καλλιτεχνικού και λογοτεχνικού περιεχομένου. Η UNESCO αναγνώρισε αυτό το μνημείο, ως μικτό, δηλαδή ταυτόχρονα ως φυσικό και πολιτιστικό μνημείο.
Στη συνεχεία μεταβήκαμε στο Κέντρο Ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κέντρο που περιλαμβάνει μια αίθουσα τρισδιάστατων προβολών με δυναμικότητα 105 θέσεων, εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα . O επισκέπτης, φορώντας ειδικά γυαλιά που του παρέχονται, μπορεί να παρακολουθήσει τις παρακάτω 3D (τρισδιάστατες) προβολές:
1)Προβολή Μυθολογικού περιεχομένου Μετεώρων: Ταξιδέψαμε εκατομμύρια χρόνια πίσω και ζήσαμε τη δημιουργία του υπέροχου τοπίου των Μετεώρων που όλοι μας θαυμάσαμε.
2)Προβολή – Ξενάγηση στις Ιερές Μονές των Μετεώρων : περιπλανηθήκαμε στους ιερούς βράχους και τις Ιερές Μονές των Μετεώρων με μία σύντομη ξενάγηση σε όλα τα μοναστήρια που μπορούμε να επισκεφτούμε στα Μετέωρα.
Μαζί μας ήταν και ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Καρδίτσας κ. ΖΑΡΧΑΝΗΣ Γεώργιος μετά της οικογένειας του.


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
SERVO PER AMIKECO
( υπηρετώ δια της φιλίας )

Ο Πρόεδρος O Γ. Γραμματέας
ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος