Εκδηλώσεις- Δράσεις, Νέα

Ενημερωτική ημερίδα “Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο”.

Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο     Τ  Υ  Π  Ο  Υ

 

Η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την υποστήριξη της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων και της Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, αντιλαμβανόμενοι τις σύγχρονες προκλήσεις τις ηλεκτρονική εποχής που ζούμε και τους κινδύνους που εγκυμονούν από την χρήση του διαδικτύου, αλλά και γνωρίζοντας τον επαγγελματισμό που διακατέχει τους αστυνομικούς της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.30΄, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων του Δήμου Τρικκαίων, παρουσία κοινού (600) ατόμων περίπου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», με ομιλητές στελέχη της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι ομιλητές, οι οποίοι «καθήλωσαν» κυριολεκτικά το κοινό με την μεταδοτικότητά τους,  επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Παρουσιάστηκαν δε οι βασικές «παγίδες» του διαδικτύου, τονίζοντας «ΝΑΙ» στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή στην χρήση του και στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους για υποβολή ερωτήσεων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτριος ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P. A.), κ. Κων/νος Θεοχάρης, ο κ. Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, η Διευθύντρια της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, κα Βασιλική Κάκλα και ο Εκπρόσωπος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Αναπλ. Γενικός Γραμματέας, κ. Κυριάκος ΚΑΡΚΑΛΗΣ, ενώ στην ημερίδα παρέστησαν Επίσημοι, Φορείς, Συνδικαλιστικές Ενώσεις, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), αστυνομικοί και πολίτες.
Να ευχαριστήσουμε θερμά την Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα στελέχη της που παρουσίασαν την ενημερωτική ημερίδα μας, τον Δήμο Τρικκαίων, την Διευθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα και την Τ.Δ. Καρδίτσας που μας τίμησαν με την παρουσία εκπροσώπων τους και όλους τους συμμετέχοντες [Επίσημοι, Φορείς, Συνδικαλιστικές Ενώσεις, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), αστυνομικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία και απλοί πολίτες ].

Η Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και κατ’ επέκταση η Τ.Δ. Τρικάλων, είναι μια Ένωση εθελοντών αστυνομικών τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία, η οποία Ένωση μέσω του Διοικητικού της Συμβουλίου, αφουγκράζεται τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, και με επίκαιρες και στοχευόμενες δράσεις της, προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυσή τους, προάγοντας παράλληλα το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού, που αποτελεί «κομμάτι» της Ελληνικής Κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό οι δράσεις μας θα συνεχιστούν, με την υποστήριξη των μελών και των φίλων μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Δ. Τρικάλων

Με  εκτίμηση

SERVO   PER   AMIKECO

( υπηρετώ  δια  της  φιλίας )

    Ο  Πρόεδρος                   O  Γενικός   Γραμματέας

                ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κων/νος                ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας